Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4, 3734 AC  Den Dolder

 +31 (0)30 2256405
 secretariaatdeborg@altrecht.nl 
Contact  -  Routebeschrijving

Jan van Hoek neemt het stokje over van Jacques Martini

Vandaag, 25 januari 2018, neemt Jacques Martini, voorzitter bestuur, na ruim 6 jaar afscheid van Expertisecentrum De Borg. Naast zijn rol als voorzitter van de Raad van Bestuur van Trajectum was hij ook sinds 2011 voorzitter van het bestuur van De Borg. We bedanken hem voor zijn grote betrokkenheid bij De Borg en de cliënten van de Borginstellingen. Door zijn inzet en deskundigheid heeft hij veel voor De Borg betekend. Vanaf 1 maart 2018 gaat Jacques met pensioen.

Jacques draagt het stokje over aan Jan van Hoek, voorzitter Raad van Bestuur van Ipse de Bruggen. Jan maakt al sinds 2012 deel uit van het bestuur van de Borg en vindt het belangrijk om de lijn van de afgelopen jaren door te trekken.

”De samenwerking in Borgverband betreft landelijk gezien een relatief kleine, maar zeer specifieke groep cliënten, waarbij de gezamenlijke zoektocht naar expertise en bewezen werkzaamheid van de behandeling onze eerste prioriteit is. Dat we deze deskundigheid ook proberen over te dragen en dat we als De Borg onze rol als expertisecentrum verder uitbouwen, is een logische stap voor de komende jaren.” - Jan van Hoek

Vanaf 25 januari bestaat het bestuur van Expertisecentrum De Borg uit Jan van Hoek, Hans de Veen, Floor van Dijk en Marjolein Bolt

De Borg goed vertegenwoordigd bij het Festival Forensische Zorg

Op 23 januari vindt het Festival Forensische Zorg plaats, georganiseerd door het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Wij zijn aanwezig met een stand. Je bent van harte welkom!
Ook Trajectrum heeft een infostand waar je de laatste uitbreiding kunt bekijken van de module ‘Weet wat je kan, psycho-educatie LVB.’
Gedurende de dag kan je deelnemen aan één van de workshops of talks, gepresenteerd door onderzoekers die aangesloten zijn bij De Borg. 

Lees meer

Nieuwe zorg, nieuwe kans

(F)ACT voor mensen met een licht verstandelijke beperking

Nieuwe vorm van zorg

De verstandelijk gehandicapten sector heeft een nieuwe vorm van zorg voor cliënten met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedrags-, psychiatrische en vaak ook verslavingsproblemen: Flexible Assertive Community Treatment (F)ACT. In de GGZ wordt al langere tijd gewerkt met (F)ACT en deze vorm van intensieve ambulante (bemoei)zorg wordt nu ook met succes toegepast in de gehandicaptenzorg. Laura Neijmeijer van Trajectum heeft, samen met De Borg en het Trimbos-instituut, een meerjarenonderzoek gedaan naar de werkzaamheid van (F)ACT LVB-teams. De onderzoeksresultaten stemmen positief!

“Ik ben dankzij de ondersteuning van het (F)ACT-team als persoon sterker geworden en kan beter grenzen stellen” cliënt Henk

Lees meer

Programma eindconferentie (F)ACT LVB 1 november

Eindconferentie 1 november 2017

Forensische (F)ACT: Zaaien en oogsten

'Zaaien en oogsten’ dat is het thema van de eindconferentie op 1 november van het project Forensisch (F)ACT voor cliënten met een LVB en bijkomende complexe problematiek.

Tijdens de conferentie blikken we terug op het implementatieproces en delen we onze successen en aandachtspunten. Ook staan we stil bij de meerwaarde van (F)ACT LVB op basis van de resultaten van het vijfjarig onderzoekstraject. We geven antwoord op vragen zoals: Gaan cliënten beter functioneren? Wordt de samenleving veiliger en neemt de druk op de klinische capaciteit af?

“Ik ben als persoon sterker geworden en kan beter grenzen stellen” cliënt Hans.

De conferentie vindt plaats op 1 november van 13.30 uur tot 17.30 uur in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort.

Lees meer

Conferentie Forensisch (F)ACT: ‘Zaaien en oogsten’

‘Zaaien en oogsten’ dat is het thema van de eindconferentie op 1 november van het project Forensisch (F)ACT voor cliënten met een LVB en bijkomende complexe problematiek.

Tijdens de conferentie blikken we terug op het implementatieproces en delen we onze successen en aandachtspunten. Ook staan we stil bij de meerwaarde van (F)ACT LVB op basis van de resultaten van het vijfjarig onderzoekstraject. We geven antwoord op vragen zoals: Gaan cliënten beter functioneren? Wordt de samenleving veiliger en neemt de druk op de klinische capaciteit af?

Een cliënt:“Ik ben als persoon sterker geworden en kan beter grenzen stellen” 

Nieuwe vorm van zorg

Het project Forensische (F)ACT voor LVB is in 2011 van start gegaan. Voor de SGLVG-sector is het (F)ACT model een nieuwe vorm van zorg. Doel van het project was het implementeren van het (F)ACT model voor cliënten met een licht verstandelijke beperking en complexe problematiek binnen de vier Borg-organisaties, maar ook het onderzoeken van de resultaten van deze nieuwe vorm van zorg voor deze doelgroep. Het project werd uitgevoerd door Expertisecentrum De Borg en het Trimbos-instituut en heeft geresulteerd in de oprichting van acht (F)ACT LVB-teams.
Dankzij de financiële ondersteuning van het Ministerie van V&J en later het KFZ kunnen we de resultaten presenteren van dit project.

De conferentie vindt plaats op 1 november 2017 vanaf 13.30 uur en is bedoeld voor o.a. medewerkers en managers van (F)ACT LVB-teams, directies en Raden van bestuur van VG-, GGZ-, Verslavingszorg- en SGLVG-instellingen, koepelorganisaties en beleidsorganen, zorgverzekeraars en financiers.

Het aantal plaatsen is beperkt.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie: 030-2256405

Logo deborg
Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4
3734 AC  Den Dolder
secretariaatdeborg@altrecht.nl
+31 (0)30 2256405