Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4, 3734 AC  Den Dolder

 +31 (0)30 2256405
 secretariaatdeborg@fivoor.nl 
Contact  -  Routebeschrijving

 

Borg 2019 20 Button

Kick-off project ‘Adaptieve Vragenlijst Verstandelijk Beperking’ (AVVB)

Op 1 november is de kick-off van het project AVVB. Tijdens de bijeenkomst maken we een start met het gebruiken van de Adaptieve Vragenlijst Verstandelijk Beperking (AVVB).

Wat heeft jouw cliënt nodig in het dagelijks leven?
Om je cliënt zo goed mogelijk te kunnen begeleiden is het van belang zoveel mogelijk inzicht te krijgen in zijn of haar kunnen. Het IQ is hier een onderdeel van maar nog veel belangrijker is het adaptief vermogen van de cliënt. Wat kan hij in het dagelijks leven zelfstandig en waarbij heeft hij extra ondersteuning nodig? De Adaptieve Vragenlijst Verstandelijk Beperking (AVVB) ondersteunt je hierbij. Deze vragenlijst is ontwikkeld door Femke Jonker.

Onderzoek
Om de AVVB hanteerbaar te maken is nog veel onderzoek nodig. We willen bijvoorbeeld onderzoeken hoe normaal begaafde mensen scoren en bij welke score sprake is van zwakbegaafdheid of een verstandelijke beperking. Ook willen we onderzoeken welke vragen van de AVVB passen bij het conceptuele, sociale en praktische domein.

Het uiteindelijke doel is om van de AVVB een (kort) diagnostisch instrument te maken voor het meten van adaptieve vaardigheden, als onderdeel van de DSM-5 diagnostiek naar verstandelijke beperking en zwakbegaafdheid.

Programma
13.00 uur:    Inloop met koffie, thee en lunch

13.30 uur:    Opening bijeenkomst en start interactief programma
                   
Femke Jonker, GZ psycholoog, en Henk Nijman, bijzonder hoogleraar forensische psychologie, vertellen wat het project AVVB inhoudt, wat het gebruik van de AVVB betekent voor de medewerkers en wat de uitkomst oplevert voor de cliënt. Daarnaast zal Femke laten zien hoe de AVVB werkt door de vragenlijst af te nemen bij een collega.

15.30 uur:    Afsluiting bijeenkomst en aanvang borrel

16.00 uur:    Einde programma

Locatie en aanmelden
De kick-off vindt plaats in het theatercafé Beauforthuis, Woudenbergseweg 70 in Austerlitz (dichtbij Zeist). Heb je vragen of wil je je aanmelden? Dat kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Logo deborg
Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4
3734 AC  Den Dolder
secretariaatdeborg@altrecht.nl
+31 (0)30 2256405