Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4, 3734 AC  Den Dolder

 +31 (0)30 2256405
 secretariaatdeborg@fivoor.nl 
Contact  -  Routebeschrijving

 

Borg 2019 20 Button

AVVB in tijdschrift De Psycholoog

Deze week is in het tijdschrift De Psycholoog een artikel verschenen over de AVVB (Adaptieve Vragenlijst Verstandelijke Beperking). Eén van de auteurs van het artikel is Femke Jonker. Femke is GZ-psycholoog i.o.t specialist en als wetenschapper betrokken bij het toepasbaar maken van de AVVB voor gebruikers bij het projectteam van De Borg. In dit artikel lees je het belang van het in kaart brengen van het adaptieve vermogen van een cliënt. Hoe beter men in beeld heeft welke beperkingen en vaardigheden een persoon heeft in het dagelijks leven, hoe beter de begeleiding of behandeling hierop kan aansluiten.

Herkenning van een verstandelijke beperking
De problemen die mensen met zwakbegaafdheid of een licht verstandelijke beperking door een lager adaptief functioneren ervaren, kunnen groot zijn, omdat zij regelmatig overvraagd worden door hun omgeving. Om zowel onder- als overdiagnostiek te voorkomen is het belangrijk dat clinici weten hoe zij een (licht) verstandelijke beperking kunnen herkennen en diagnosticeren.

Wil je meer weten over de AVVB of de AVVB invullen? Ga dan naar de website of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het hele artikel in De Psycholoog kun je hier lezen.

Logo deborg
Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4
3734 AC  Den Dolder
secretariaatdeborg@altrecht.nl
+31 (0)30 2256405