Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4, 3734 AC  Den Dolder

 +31 (0)30 2256405
 secretariaatdeborg@fivoor.nl 
Contact  -  Routebeschrijving

 

Borg 2019 20 Button

Eerste opleiding voor het werken met mensen met een LVB en complexe problematiek

Je werkt met mensen met een licht verstandelijke beperking en gedrags- en/of psychische problemen. Mensen die vaak niet de juiste zorg kunnen vinden omdat zij zowel bij de verstandelijk gehandicaptenzorg, de verslavingszorg als de GGZ niet op hun plek zijn. Dit vraagt wat van jou als medewerker. In juli start Expertisecentrum De Borg, in samenwerking met de RINO Groep, de eerste opleiding voor het werken met mensen met een licht verstandelijke beperking en complexe problematiek.

Juiste ondersteuning bieden
Je wilt de cliënt de juiste ondersteuning bieden, maar gezien de complexe problematiek zijn daarvoor specifieke kennis en vaardigheden nodig die bij hem of haar past. Maatwerk dus. Daarom start de 8-daagse opleiding in juli om jou handvatten te geven die je nodig hebt om de cliënt de maximale ondersteuning te bieden.

De opleiding
Je komt acht dagen, verspreid over een jaar, met collega’s uit het werkveld bij elkaar. Je krijgt les van professionals. Je leert hoe om te gaan met complexe problematiek van de cliënt, hoe je hem/haar kunt benaderen en hoe je de cliënt en zijn netwerk meeneemt in de begeleiding en ondersteuning. Met als doel dat de cliënt betere begeleiding en ondersteuning krijgt en je je als medewerker, maar ook als collega in je team, veilig voelt en fit en vitaal blijft om goed te kunnen functioneren en samen te werken met je collega’s.

Dit kun je na het volgen van de opleiding
Je hebt kennis van psychopathologie van persoonlijkheidsproblematiek in combinatie met LVB-problematiek. Daarnaast ben je vaardig in het herkennen van en omgaan met gedrag of situaties die kunnen duiden op een verhoogd terugvalrisico bij de cliënt. Je voelt je veilig en fit in je werk.

Meer informatie en aanmelden
Schrijf je in of lees hier meer over het opleidingsprogramma, de thema’s die we behandelen en de data. Voor vragen kun je mailen naar Petra Sterken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Logo deborg
Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4
3734 AC  Den Dolder
secretariaatdeborg@altrecht.nl
+31 (0)30 2256405