Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4, 3734 AC  Den Dolder

 +31 (0)30 2256405
 secretariaatdeborg@fivoor.nl 
Contact  -  Routebeschrijving

 

Borg 2019 20 Button

Breid je deskundigheid uit

Opleiding voor werken met mensen met een LVB en complexe problematiek

Je werkt met mensen met een licht verstandelijke beperking (lager IQ) en gedrags- en/of psychische problemen. Mensen die vaak niet de juiste zorg kunnen vinden omdat zij zowel bij de verstandelijk gehandicaptenzorg, de verslavingszorg als de GGZ niet op
hun plek zijn. Dit vraagt wat van jou als medewerker. Je wilt de cliënt helpen maar gezien de complexe problematiek is de juiste kennis nodig om de cliënt behandeling of begeleiding te bieden die bij hem past. Maatwerk dus. De Borg biedt een opleiding om jou handvatten te geven die je nodig hebt om de cliënt de maximale ondersteuning te bieden.

Wat houdt de opleiding in?

Je komt zeven dagen, verspreid over een jaar, met collega’s uit het werkveld bij elkaar. Je krijgt les van professionals. Je leert hoe om te gaan met complexe problematiek van de cliënt, hoe je hem kunt benaderen en hoe je de cliënt en zijn netwerk meeneemt in de behandeling. Met als doel dat de cliënt betere begeleiding of behandeling krijgt en je je als medewerker veilig voelt en fit en vitaal blijft.

Dit kun je na het volgen van het leertraject

Je hebt kennis van psychopathologie van persoonlijkheidsproblematiek in combinatie met LVB-problematiek. Daarnaast ben je vaardig in het herkennen van gedrag of situaties die kunnen duiden op een verhoogd terugvalrisico bij de cliënt.

Inschrijven en vragen?

Je kunt je hier inschrijven voor de opleiding. We houden je ook op de hoogte via onze LinkedIn-pagina. Voor vragen kun je terecht bij Petra Sterken Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Logo deborg
Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4
3734 AC  Den Dolder
secretariaatdeborg@altrecht.nl
+31 (0)30 2256405