Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4, 3734 AC  Den Dolder

 +31 (0)30 2256405
 secretariaatdeborg@fivoor.nl 
Contact  -  Routebeschrijving

 

Bruisende kookpot met ideeën en contacten: de learning hackathon

Wat gebeurt er als je dertig mensen 36 uur lang samen ‘opsluit’ om nieuwe leeroplossingen te bedenken voor uitdagingen waar zorgprofessionals die werken met mensen met een licht verstandelijke beperking en daarbij komende psychische- en of gedragsproblemen (sglvg-doelgroep) tegen aan lopen? Dan gebeurt er veel, heel veel!

De Borg gebruikte een hackathon (een marathonsessie afkomstig uit de wereld van de ICT om ‘hacks’, oplossingen, te bedenken) om op originele wijze concrete prototypes van leerproducten te ontwikkelen.

Lees meer

Ervaringsdeskundige Marleen actief op hackathon

Dertig deskundigen uit verschillende disciplines doen mee aan de hackathon van Expertisecentrum De Borg op 17 en 18 september. Ervaringsdeskundige Marleen Beekman en coördinator ervaringsdeskundigen Marion Blom van Dichterbij zijn twee van hen. 

In 36 uur tijd willen de deelnemers komen tot een opleidingsprogramma voor het werken met cliënten met een lichte verstandelijke beperking en psychische problemen en/of gedragsproblemen. Het initiatief van de hackathon komt van Petra Sterken, projectleider van de De Borg. “Hoe je omgaat met gedragsproblemen, leer je onvoldoende in de huidige opleidingen”, licht ze toe. “Nieuwe collega’s zijn dan ook onvoldoende toegerust om deze ingewikkelde mensen te begeleiden. Met de hackathon hopen we een adequaat opleidingsprogramma te ontwikkelen. En andere tools die begeleiders helpen bij hun vakmanschap, want het werken met deze doelgroep vraagt ontzettend veel van hen.”

Lees meer

Van zorgmijder naar aanpakker

Ivan wordt sinds een half jaar ondersteund door het FACT-team. Hij is door de reclassering verwezen. Ivan heeft 3 jaar voorwaardelijk gekregen. Het gaat sinds de ondersteuning van het FACT-team een stuk beter met hem.

Lees meer

Logo deborg
Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4
3734 AC  Den Dolder
secretariaatdeborg@altrecht.nl
+31 (0)30 2256405